Kā sevi motivēt jogas nodarbībai? | Nava Yoga

Kā sevi motivēt jogas nodarbībai?

02.02.2017

Kārtējā nokavētā nodarbība, jogas prakses atlikšana uz nākamo dienu, ieganstu meklēšana, taču tajā pašā laikā ir mazs dzinulītis, kas ik pa laikam atgādina - es arī vēlos būt nodarbībā, vēlos piedzīvot un darīt! Kur palikusi motivācija un savu mērķu izpilde? Saprotams, ka šobrīd ziemas sezonā esam mazliet ierausušies sevī, labprātāk baudām mājas dzīvi... Varbūt pienācis laiks atrast pareizos sevis motivēšanas elementus, nospraust mazākus un lielākus mērķus un pacelties gaisā?

Te būs ieteikumi, kas ļaus sasniegt visveselīgākos mērķus tieši Tev!

1. Pēti un analizē sevi.

Ieklausies sevī - ko ķermenis Tev vēsta? Varbūt pleci ir īpaši smagi, jostas vieta ir saspringta, stīvums pārņēmis visu ķermeni. Neizslēdz iespēju doties pie ārsta, kas noteiks precīzas diagnozes un nosūtīs pie vajadzīgā speciālista vai ieteiks labākos treniņa veidus. Varbūt daži liekie kilogrami rada galvassāpes - neuztraucies! Piefiksē un pieņem sevi, lai veidotu tālāk savu mērķu plānu.

2. Izveido mazos un lielos mērķus.

Sastādi sarakstu ar mazajiem mērķiem, piemēram, pirmdiena - NAVA karstās jogas apmeklējums, ceturtdiena - Yin jogas apmeklējums. Tāpat dari ar lielajiem mērķiem, piemēram, brīva un spēcīga mugura, 3 mēnešu laikā zaudēti 5 kilogrami u. c. Centies nepārspīlēt ar mērķu sarakstu, dažreiz mazāk un iespējami precīzāk ir labāk!

3. Atrodi jogas prakses vai atbalsta partneri!

Kopā darot ir iespējams viens otru motivēt, pieskatīt un atbalstīt! Turklāt kopā vienmēr ir jautrāk! :-) Izvēlies savu atbalsta partneri tādu, kas Tevi spēs iedvesmot un palīdzēs brīžos, kad rokas nolaižas. Centies paskaidrot ko vēlies sasniegt un atrunāt ko vēlies saņemt no atbalsta partnera šādos brīžos. Jā, izklausās diezgan nopietni, bet Tava atbildība palīdzēs pieturēties pie mērķa sasniegšanas.

4. Meklē sev atbilstošāko jogas studiju.

Izmēģini vairākās! Katrs mēs meklējam ko citādāku, kas vienam der, otram tomēr neder. Pievērs uzmanību pasniedzēju sertifikātiem, interesējies un apskati telpas. Mājīga un omulīga vide radīs vēlmi atgriezties. Tepat VEF ir kāda sajūtu pilna jogas studija, kas pilnīgi atbilst savam nosaukumam - Labo Sajūtu Laboratorija. Nāc ciemos!

5. Atrodi savus skolotājus!

Neskati vīru pēc cepures! Tik tiešām - esi atvērts/a un apmeklē vairāku jogas pasniedzēju nodarbības. Saproti un meklē saikni ar pasniedzējiem, kas spēj motivēt, ir kompetenti savā jomā un ir kopā ar Tevi jogas prakses laikā. Neapstājies pie viena pasniedzēja, iespējams, viens radīs izpratni par jogas pozām un nozīmi, pareizu izpildi, savukārt otrs vairāk par elpošanas vingrinājumiem un atjaunošanās elementiem.

6. Meklē sev atbilstošākos jogas veidus.

Piedāvājumā var apjukt - centies izprast jogas veidu virzienu un iedarbības. Piemēram, NAVA karstā joga ļaus atbrīvot ķermeni, jo nodarbība notiek siltā zālē, stiprinās visu ķermeni un ļaus pamatīgi izsvīst - liekajiem kilogramiem ardievas! Savukārt, Ārstnieciskā joga notiek normālā temperatūrā un izmanto Hatha jogas, Yin jogas, Atjaunojošās jogas un pilates elementus. Šis jogas veids būs labāka izvēle tiem, kam ir jau kādas nopietnākas problēmas noteiktās ķermeņa zonās. Pēti nodarbību aprakstus, ja ir nepieciešams sazinies ar jogas studijā strādājošajiem un noskaidro visus jautājumus. Jo vairāk informācijas Tev būs, jo drošāks/a jutīsies!

7. Uzliec atgādinājumu par nodarbību ar sevi motivējošu frāzi.

Piemēram, It's not about being good at something, it's about being good to yourself. Pirms katras nodarbības ir vajadzīgs pacilājošs uzmundrinājums, turklāt aizmirst par dienas praksi kļūst neiespējami.

8. Kura jogas poza Tev šķiet īpaši sarežģīta?

Praktizē un centies izpildīt tieši to! Sarežģītām pozām ir nepieciešams ilgāks laiks un prakse. Esi prasīgs/a attiecībā uz sevi un centies! Pirmā precīzā pozas izpilde būs Tavs sasniegums un darba augļi.

9. Par katru mērķa izpildi palutini sevi.

Atraisi savu radošumu - ko īpašu Tev kārojas? Tas ir pelnīti! Neaizmirsti sevi apbalvot arī par mazo mērķu sasniegšanu, jo tieši tie veido lielos mērķus un palīdz turpināt iesākto. Ķermenis būs Tev pateicīgs - palutini sevi pēc nodarbības, piemēram, ar kādu masāžu! :-)

Katram motivācija un iedvesma rodas atšķirīgi. Varbūt Tev palīdzēs visi deviņi punkti, bet varbūt tikai viens. Skaidri zināms ir viens, ka prāts ir īpaši viltīgs un prasmīgs atrunu meklētājs. Slinkum, laid mūs vaļā! Mēs dodamies uz jogu!

Lai mierpilni un gaiši,

Beatrise ❤️

Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem
Piekrītu