Kā Tev var palīdzēt aktivitātes no rīta? | Nava Yoga

Kā Tev var palīdzēt aktivitātes no rīta?

21.11.2016

Ir pienākusi jauna diena. Enerģija trūkst, organisms dīc pēc aktivitātēm, prāts pilns ar vakardienas sārņiem un nevajadzīgām domām. Tu noteikti jau prāto pie kā šis viss novedīs... Neprāto! Mums ir gatava atbilde, kas aktivizēs vairākas Tavas dzīves jomas. Noslēpums slēpjas jogas nodarbībā vai vingrošanā ik rītu. 

Kā Tev var palīdzēt aktivitātes no rīta? Tās var būt gan soļošanas vai skriešanas nodarbības, joga, ārstnieciskā vingrošana u.c.

1. Patīkamās rutīnas veidošana

Veido patīkamu rīta rutīnas devu, katru rītu vingrojot, Tavs ķermenis pieradīs pie regulāras kustības. Turklāt vakarā varēsi vairs nedomāt par aktīvu treniņu vai jogas nodarbību, viss būs padarīts jau no rīta.

2. Vielmaiņa noris straujāk

Vielmaiņas procesi sāk darboties daudz ātrāk, ja no rīta kustēsies. Tavs ķermenis jau no rīta būs aktivizējies un gatavs jaunai dienai!

3. Enerģijas lādiņš

Jā, enerģija visai dienai! Pareizi noslogota nodarbība dod patīkamu enerģijas devu, kas automātiski rada labu bāzi visai dienai.

4. Nopūšam sārņus prātā

Reizēm galva jūtas tik smaga, pilna ar informāciju. Kustība liek aizmirst visas raizes un koncentrējas uz šo brīdi. Neizbēgami prāts var atviegloti uzelpot nodarbības laikā. Ar laiku īstā māksla noris šī miera ienešanā pēc nodarbības visas dienas garumā. Regularitāte stiprinās arī šo!

5. Apetītes regulēšana

Rīta vingrošana palīdz regulēt apetīti dienas garumā. Pienāks brīdis, kad izpratīsi katras ēdienreizes nozīmi, lai ķermenis jūtas paēdis, taču ne pārēdies.

6. Disciplīna un motivācija

Tev ir skaidri jāizprot savi mērķi un motivācija kāpēc ir labi vingrot no rītiem tieši Tev. Sper pirmo soli un pamēģini. Tas var būt pirmais solis pretī labām sajūtām un veselam ķermenim. Esi nedaudz prasīgs/a pret sevi, taču nepārspīlē.

7. Labs un dziļš miegs

Aktīvam dzīvesveidam piemīt kāda izcila īpašība - tas palīdz cīnīties ar bezmiegu. Ķermenim patīk kustēties un pēc tam atpūsties dziļā miegā, kas atjauno katru šūniņu.

8. Koncentrēšanās spējas pēc aktivitātēm

Darbs pēc rīta vingrošanas? Neuztraucies! Tev būs vieglāk koncetrēties darbam vai mācībām, jo dienas aktīvākā daļa būs aiz muguras. Ar enerģijas devu un skaidru prātu, sarežģītos darba līkločus atrisināsi bez pūlēm.

9. Labs garastāvoklis garantēts

Pavēro sevi, kad dodies mājup no nodarbības. Gribas vairāk smaidīt un priecāties par katru mirkli. Labās sajūtas mūs pārņem un rada veselīgu atkarību. Kustība rada prieku un pārliecību par sevi.

Šie ir tikai daži punkti, kas notiek, ja esam aktīvi no rītiem. Neaizmirsti, ka ir cilvēku grupas, kuriem labāk ir kustēties vakarpusē. Atrodi sev labāko kustību, laiku un tiekamies uz paklājiņiem! :-)

P.S. Labo Sajūtu Laboratorijā katru rītu plkst. 7.00 noris Hatha joga un plkst. 9.00 Ārstnieciskā vingrošana vai Pilates joga. Lielisks veids kā būvēt savu aktīvo rītu!

Lai gaiši un mierpilni,

Beatrise ❤

This website is using cookies. By continuing to use our site, you agree to our cookie policy.
СОГЛАШАЮСЬ