Visuma skaņa | Nava Yoga

Visuma skaņa

09.11.2017

Tagad zinu, ko nozīmē izkust skaņā. Ļaut tai plūst tavā ķermenī un aizvest tevi tur, kur vēl neesi bijis. Piedzīvotā gongu un tibetas dziedinošo trauku nakts bija kaut kas maģisks. Nebiju gaidījusi, ka mani tas tik ļoti ietekmēs. Visu nākamo dienu mēģināju izzīlēt, kas ar mani īsti notika? Roka pati stiepās pēc telefona, lai piezvanītu sievietei, kura visas nakts garumā kopā ar vēl divām dāmām spēja radīt maģijas klātbūtni “Labo sajūtu laboratorijas” lielajā zālē. Gribēju zināt, kāpēc un kas ar mani notika šajā naktī?

Kad izdzirdēju par šādu pasākumu iekšā kaut kas salēcās. Man tas noteikti jāizmēgina, pie sevis nodomāju. Uz pasākumu devos pilnīgi bez nekādām gaidām par to, kas ar mani varētu notikt. Devos ar domu baudīt, pieredzēt, izdzīvot. Interesanti jau šķita pats notikums naktī. Braucu ar riteni deviņos vakarā uz studiju, lai tur paliktu pa nakti un saldi čučētu. Iepriekšējā vakarā tā pavēlāk sanāca aiziet gulēt, tāpēc pelīte jau labu laiku bija savilkusi man pagalvē miedziņu. Pamazām ieradās arī pārējie cilvēki – mani nakts guļambiedri. Biju iekārtojusi sev guļamvietu. Par cik pusi no šī gada biju pavadījusi Indijā, ierīkotā midziņa bija kā īstai princesei. Citiem vārdiem sakot, varu pat aizmigt uz cietas dēļu grīdas, ko pirms tam nu nekādi nevarētu iedomāties. Tagad, jau sega un spilvens šķiet kā liela ekstra. Tāpēc zināju, ka izgulēšos ļoti labi. Citi cilvēki gan bija nedaudz nobažījušies par savu naktsmieru. Bet kamēr neesi pamēģinājis, par iespējamo notikumu attīstību vari spekulēt mūžīgi. Vajag vienkārši lēkt. Katrā ziņā pieredzētais mani atvēra pavisam jauniem apziņas izpētes slāņiem. Viss sākās ar mierīgu sarunu. Bija jārada iemesls, kāpēc esmu atnācis, ko gribu iegūt no šīs meditācijas? Tā nu neko daudz nedomājot mans nodoms jau bija skaidrs (skat. paragrāfa sākumu). Tāpēc ļāvos pilnīgam baudījumam.

Rozā miglas iespaidā

Apkārt esošie cilvēki gulēja šavasanas pozā. Man tā nebija ērti, naktī man patīk gulēt uz vēdera. Lēnām laidos saldajā dusā, kad mani pārsteidza pērkona negaisa un lietus skaņa. Domāju, ka ārā tiešām ir vētra, bet ieklausoties dziļāk sapratu, ka skaņa atrodas šajā telpā. Bija sajūta, ka šī nakts tik tiešām būs kaut kas īpašs. Aizmigu diezgan ātri, taču miegs nebija tik dziļš kā parasti. Varētu to dēvēt par pusmiega stāvokli. Atceros, kā nakts laikā pamodos un ar lielu interesi vēroju sievieti pie gonga. Viņas ķermenis ritmiski kustējās gongu skaņu ritmā. Tajā mirklī sapratu, ka šajā zālē neesam vieni, starp mums ir vēl kāds augstāks spēks. Gulējām maigā sveču gaisotnē, kas brīdī, kad pamodos šķita violeta. Nakts pagāja pustransa stāvoklī, starp sapņu pasauli un zemes dzīvi. Kad pamodos jutos kā tikko iznākusi no rozā miglas, kas nakts laikā sķaidījusi manus blokus un enerģijas sablīvējumus. No rīta jutos izgulējusies un skaidra. Sirds rajonā jutu vieglu kņudoņu un vieglumu. Ar smaidu sejā uzlūkoju gongu meistares, biju neizsakāmi pateicīga dāmām par sniegto pieredzi. Taču tajā brīdi sapratu, ka gongi ir kaut kas īpašs. Tā ir skaņa, kas pulsē cauri tavai būtībai, dvēselei, atbrīvojot to no smaguma. Vismaz tā es to sajutu, katrā ziņā jutos aizrauta un ar steigu pieteicos uz nākamo gongu meditāciju.

Ne vienmēr brīnumains lidojums

Taču pirms tam gribēju uzzināt ko vairāk par gongiem, lai šoreiz apzināti pieredzētu meditāciju. Tāpēc uz sarunu aicināju vienu no “Labo sajūtu laboratorijas” gongu meditācijas meistarēm Evitu Sarmu. Sarunā ar viņu centos izprast un noskaidrot kā skaņa ietekmē mūsu organismu. “Gongs ir dziļš personīgās transformācijas un garīgās izaugsmes avots, tādēļ, pirms doties meditācijā, svarīgs ir nodoms. Meditācijas laikā notiek enerģiju sakārtošana un aktivizēšana. Jāsaprot, ka ne vienmēr gongu skaņas ir skaists un brīnumains lidojums, var gadīties tā, ka meditācijas laikā aktivizējās kādi bloki, kurus varam atbrīvot. Pieredzes var būt dažādas. Vislabāk gongu skaņām ļauties, atbrīvojot ķermeni un prātu, pieņemot to pieredzi, kas atnāks. Varbūt tā būs dziļa meditācija, varbūt vienkārši laba atpūta. Mēs vienmēr saņemam atbildi uz savām patiesajām iekšējām vajadzībām,” norāda Evita.

Katrs esam individualitātes, tāpēc pieredzes var atšķirties. “Gongu vibrācijas un skaņas plūst cauri visam cilvēka ķermenim. Toņi mainās no smalkiem un nomierinošiem līdz spēcīgiem, dobjiem skaņas viļņiem, piepildot katru ķermeņa šūniņu. Skaņa pakāpeniski pārņem cilvēka apziņu, un notiek dziļa dziedinoša relaksācija. Kā rezultātā fiziskais ķermenis un dvēsele harmonizējās, mostas organisma iekšējās enerģijas. Gadu gaitā ir veikti daudzi pētījumi, kas pierāda gonga skaņu efektivitāti dažādu fizisku saslimšanu simptomu mazināšanā vai pat pilnīgā novēršanā. Skaņa kopā ar vibrāciju uzlabo organisma iekšējās sekrēcijas dziedzeru darbību, veic tādu kā slēdža lomu starp simpātisko un parasimpātisko nervu sistēmu. Palīdzot atbrīvoties no bailēm, it īpaši no nāves bailēm, aktivizējot jūtu centrus, atjaunojot šūnas un veicinot reģenerācijas procesus,” skaidro Evita. Viņa uzsver, ja atrodamies harominā ar sevi, mums ir daudz brīvās enerģijas, ar kuru varam darboties kā vēlamies. Mums pietiek spēka pārvarēt dažādas grūtības, pietiek drosme mainīt savu darbību, atverot sevi jaunai dzīves pieredzei. “Meditācijas laikā notiek enerģētisko kanālu atbloķēšana, kā rezultātā dzīvības enerģija var brīvi plūst pa kanāliem, radot relaksējošu, nomierinošu un stresa noņemošu efektu – stāvokli, kurā atjaunojas fiziskais ķermenis un dvēsele, cilvēks atkal jūtas vesels un laimīgs,” stāsta Evita.

Iegrimt esībā

Pēc sarunas ar Evitu daudz vairak spēju izprast gongu skaņas ietekmi uz mūsu apziņu un ķermeni. Ļoti labi apzinos to, ka katrs esam atšķirīgi, tāpēc pieredze, gongu meditācijas laikā, katram var būt individuāla. Es kā no saules malas nokritusi meitene ap sevi cenšos vairot gaismu un prieku. Tāpēc dažkārt man ir grūti aptvert domu, ka gongu meditācijas laikā kādam varētu rasties negatīva pieredze. Bet nu visādi jau tajā dzīvē mēdz gadīties. Katrā ziņā gongu nakts ir citādāka nekā gongu meditācija, jo nakts laikā gongu skaņas līdzinās baltajam troksnim, taču meditācijas laikā tās ir daudz intensīvākas un spēcīgākas. Viss sākās ar sarunu, katrs varēja padalīties ar iemeslu kāpēc ir atnācis. Meditācija sākās ar maigām, nedaudz žūžojošām skaņām, kas lēnām kļuva spēcīgākas. Biju atslābusi un mierīga, baudot skaņas plūsmu. Jutu kā gongu vibrācija pārņem visu manu ķermeni. Turēju acis ciet, jo katrs mirklis mani veda arvien dziļāk un dziļāk nebūtībā, kas šķita vislielākā esība. Ja godīgi biju šokā, jo pirmo reizi dzirdēju tik varenas skaņas. Godīgi, tas viss šķita nereāli, bija sajūta, ka esmu sapnī. Gongu radītā vibrācija vēl spēcīgāk ieplūda manī, atraujot manu apziņu no ķermeņa. Materiālā pasaule sāka šķobīties. Pirmo reizi mūžā pacēlos ārpus sava fiziskā ķermeņa. Brīdī, kad to apjēdzu uzreiz ienesos atpakaļ ķermenī. Katrā ziņā pēc šīs pieredzes daudz vairāk spēju empatizēt ar tiem cilvēkiem, kuri gongu meditācijas laikā nejūtas labi. Pēc iziešanas ārpus ķermeņa man palika bail. Sapratu, cik šīs skaņas ir spēcīgas. Joki mazi, kā sacīt jāsaka. Tās mani satricināja līdz pat sirds dziļumiem. Izvibrējot mani ārpus jel kādam robežām. Sāku justies tā it kā būtu atklātā kosmosā un dzirdētu kā saduras divas milzīgas planētas. Mani pārņēma mazuma sajūta. Bailem vienkārši ļāvu būt. Pēc laika viss norima. Pazuda levitējošā sajūta, bailes un iestajās miers. Maigs un silts miers. Šķita, ka viss liekais no manis izzudis, aiz sevis atstājot tīru miera un viegluma sajūtu.

Katrā ziņā pieredzēto ietērpt vārdos ir grūti, tas jāpieredz pašiem. Gongi patiešām ir kaut kas īpašs. Visuma atbalss, tā es to dēvētu. Kad nākam šai pasaulē esam tīri kā baltas lapas un laika gaitā tukšas tās noteikti nepaliek. Bet tas jau normāli. Tās tiek piepildītas ar mūsu stāstu. Gongu meditācijas laikā šis stāsts tiek pārrakstīts un piekoriģēts. Kad ilgu laiku dzīvojam noteiktā ikdienas ritmā agrāk vai vēlāk rodas pieradums pie visa – domām, darbībām, stāstiem, pieredzēm. Gongi ir kas tāds, kas spēj šo ritmu lauzt vai vismaz norādīt uz tā nepilnībām vai defektiem. Ar jauniegūto informāciju pēc tam vari rīkoties pēc saviem ieskatiem. Ignorējot to, noraidot tās eksistenci, pasakot, ka gongu meditācija ir kaut kāds ārprāts. Vai arī pieņemt to, ko saņēmi, zinot, ka viss ir tieši tā kā tu to vēlies. Mana pieredze ar gongu meditācijām vēl tikai sākās, zinu, ka tas man palīdz atbrīvoties no veciem uzskatiem, ko gadu laikā esmu vilkusi sev līdz. Skaņas radītā maģija ir mani notvērusi. Un “Labo sajūtu laboratorija” sniedz iespēju šo maģiju apgūt. Ik pēc divām nedēļām Evita Sarma ved mūs ceļojumā pie sevis un reizi mēnesī Marija Mežecka kopā ar vēl divām fejām to dara visas nakts garumā. Vēlos izzināt šo procesu vēl vairāk. Vēlos iepazīt tā radītos efektus uz manu būtību, kā nekā mana dzīve ir viens liels piedzīvojums un es mīlu ikkatru tās sekundi. Un ļoti ceru, ka tu arī!

Tiekamies nākamajā piedzīvojumā, kura laikā iepazīšu kas ir pilates un ko tās sniedz, kā arī pati uz savas ādas pieredzēšu, ko tas nozīmē!

 

 

This website is using cookies. By continuing to use our site, you agree to our cookie policy.
СОГЛАШАЮСЬ