Ārstnieciskā banku masāža: no A līdz Z | Nava Yoga

Ārstnieciskā banku masāža: no A līdz Z

01.03.2017

Nebaidos no zilumiem un dodos uz visa ķermeņa ķīniešu masāžu ar bankām, kas vēl tiek dēvēta par Ci Sju Ton. Zinu, ka šī masāža reizēm ir sāpīgs prieks, taču atvieglojums pēc tam mudina spert pirmos soļus. Laipnā masiere Inga Ābele paspēj izvaicāt mani par šī brīža sāpīgākajām vietām mugurā un citām sūdzībām. Nopietnu problēmu nav, tāpēc iekārtojos un esmu gatava izprast banku masāžu no A līdz Z.

Šī ķīniešu masāža tiek uzskatīta par vienu no senākajiem un iedarbīgākajiem organisma atveseļošanās veidiem. Vēl pirms banku uzlikšanas masiere maigi, bet tajā pašā laikā spēcīgi, izmasē muguru, plecus un kakla daļu. Skudriņas skrien pār ķermeni un jau pirmajās minūtēs atslābums ir jūtams. Dodoties uz masāžu, pats svarīgākais ir cilvēks, kas to veic. Šajos pirmajos mirkļos ir jūtamas masieres siltās rokas, kurās plūst labvēlīga enerģija. Ah, viss stress ir pazudis un varu ļauties!

Banku masāžas svarīgākā sastāvdaļa - bankas. Aizmirsti senās metodes, kur sērkociņa liesma uzsūca visu gaisu un nereti apdedzināja ādu. Mūsdienās netiek izmantoti sērkociņi, banku uzliek uz ādas un ar speciāla instrumenta palīdzību tiek izsūkts gaiss. Vakuums dara savu un kārtīgi piesakņojas pie ādas, palīdzot mugurai kļūt atkal veselai. Jūtu kā tiek izvietotas 10 bankas visas muguras garumā. Sākumā ir nedaudz nepatīkami, taču pēc visu uzlikšanas, nepatīkamā sajūta pazūd. Interesantākais ir tas, ka var just kā banka atbrīvo un vakuums tiek līdz pašiem dziļākajiem slāņiem.

Kamēr bankas veic savu funkciju uz muguras, masiere veic masāžu kājām un rokām. Te nu esmu "sakauta" pilnībā (labā nozīmē) - jau var just vieglumu mugurā, kājas un rokas ir atpūtušās, asinsrite kļuvusi drošāka visā ķermenī. Domāju, ka vairums pat nepaspēs fiziski apzināties sava ķermeņa sajūtas, jo atpūta radījusi pusmiega fāzi.

Bankas tiek noņemtas, noskrien vēl pēdējas skudriņas un smaržojoša eļļa palutina trauslo ādu. Vēl pēdējie sildelementi un tieku ierušināta mīkstajos dvieļos, sedziņās. Laiks vēl drusciņ pasnaust!

Pēc masāžas redzu, ka bankas savu darbiņu ir veikušas - apļveida zilumi pārklāj muguru, taču man tie netraucē, jo sajūtas ir tikai tās labākās. Tepat apkopoju iedarbību kādu sniedz banku masāža:

  • Līdzsvaro nervu sistēmas darbību;
  • Uzlabo gremošanas sistēmas darbību un noņem smaguma sajūtu iekšējos orgānos;
  • Noņem sasprindzinājumu un tūsku kakla-plecu apvidū;
  • Atslābina muskuļus un rada viegluma sajūtu;
  • Uzlabo locītavu, plaušu un priekšdziedzera darbību;
  • Uzlabo ādas stāvokli;
  • Regulē asinsspiedienu;
  • Veicina toksisko vielu izvadīšanu no organisma, uzlabo vielmaiņu, attīra un atveseļo organismu kopumā.

Tāpat ir jāatceras, ka masāžu nedrīkst apmeklēt, ja ir onkoloģiskas saslimšanas, paaugstināta ķermeņa temperatūra, paaugstināts asinsspiediens, jebkura veida akūta saslimšana, jebkura veida asiņošana, ādas slimības un tuberkuloze.

Banku masāža ir kā radīta tiem, kam ir nopietnas veselības problēmas muguras daļā vai arī patīk spēcīgākas masāžas. Atzīšos - tā ir sāpīga, taču vēl 3 dienas pēc apmeklējuma varu just vieglumu visā ķermenī. Paldies senā ķīniešu medicīna, jūtos brīnumaini!

Lai mierpilni un gaiši,

Beatrise ❤️

Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem
Piekrītu