Kad pretpoli satiekās | Nava Yoga

Kad pretpoli satiekās

02.10.2017

Pasaule iekārtota pretpolos. Balts – melns, auksts – karsts, priecīgs – bēdīgs, iņ – jaņ. Katrā ziņā, lai dzīvē ieviestu harmoniju pretpoliem jābūt balansā. Viens bez otra pastāvēt nevar. Agrāk vai vēlak rastos sajūta, ka kaut kas tomēr nav riktīgi. Un šeit nevaru nepieminēt visdebatējamākos un plašāk apspriestos pretpolus, proti, sieviete un vīrietis. Ja abi virzās uz kopīgu mērķi pasaule kļūst maģiska. Sebastians Pučelle (Sebastian Pucelle) un Mjurella Burella (Murielle Burellier) satikās Londonā. “Pirmo reizi ieraugot vienam otru, pat sapņos nevarējām iedomāties, ka apprecēsimies Japānā un ceļosim pa pasauli pasniedzot YIN jogu," norāda Mjurella. Abi šobrīd ir Latvijā un pasniedz YIN jogas 2. moduļa apmācības “Labo sajūtu laboratorijā”. Esam sajūsmā vērojot abu enerģiju mijiedarbību un plašo zināšanu klāstu.

Mentālā lokanība

“Iepazināmies Londonā. Mjurella vadīja centru, kurā strādaju kā terapists. Divus gadus iepazinām viens otru tikai kā draugi. Laika gaitā sapratām, ka mums ir daudz kopīga un uz dzīvi raudzījamies līdzīgi. Ar jogu biju sācis nodarboties pirms mūsu tikšanās, taču Mjurella jogas pasaule bija kaut kas jauns un neparasts, tāpēc 2004. gadā kopīgi nolēmām iziet YIN jogas skolotāju apmācības. Pēc šīm apmācībām arvien vairāk sākām praktizēt YIN jogu kopā. Sapratām, ka mums tas ļoti patīk un tas būtu jāpaceļ nākamājā līmenī, tāpēc nolēmām doties uz Indonēziju, kur kopīgi sākām mācīt YIN jogu arī citiem,” norāda Sebastians.

“YIN joga ir ļoti meditatīva. Katrā no pozām mēs pavadām līdz piecām minūtēm, jo ilgāk mūsu ķermenis atrodas kādā statiskā pozā, jo vairāk mūsu prāts sāk mūs traucēt. Tam nav interesanti, tāpēc mums jāmācās to nomierināt. Tas ir liels darbs ar sevi.  Tam nav gala. Mēs tik tiešām savā būtībā esam bezgalīgi. Katras nodarbības laikā vēl joprojām par sevi varu atklāt kaut ko jaunu un nebijušu,” stāsta Mjurella. “YIN joga man palīdz nedaudz piebremzēt ne tikai mentāli, bet arī fiziski. Kā jau Mjurella stāstīja katrā no YIN jogas asanām paliekam vismaz piecas minūtes. Šajā laika sprīdī mums nekur nav jāiet, nekas nav jādara, mums pat nekas nav jādomā. Mēs kļūstam par dzīves vērotājiem, vairs tik ļoti nereaģējot uz ārpasaules ietekmi. YIN joga mums māca ieturēt distanci. Kļūstam daudz lokanāki gan mentāli, gan fiziski. YIN joga iestiepjas cilvēka dziļākajos slāņos, ļaujot tev tos pašam ieraudzīt, izprast un atbrīvot,” skaidro Sebastians.

Stress ir visur

Septiņus gadus pāris dzīvojis Indonēzijā, pēc tam braucot apkārt pasaulei, lai mācītu YIN jogu citiem. Viņi redzējuši abas pasaules daļas, proti, rietumus un austrumus. “Tas ir ļoti dīvaini, jo rietumos visi vēlās dzīvot kā austrumos un austrumos visi vēlās dzīvot kā rietumos. Tas ir dzīves paradokss. Meklējumi pēc kaut kā labāka sākas mūsos pašos. Nevarētu teikt, ka rietumu pasaulē valda vairāk stress un haoss. Tāds ir visur, vienalga kur ej. Ziniet, kā tur ir? Cilvēki, kuri dzīvo tuvāk dabai vienmēr būs mierīgāki, neatkarīgi no tā vai atrodies rietumos vai austrumos. Daba dziedē cilvēka dvēseli. Daba mums palīdz atgriezties pie mums pašiem,” stāsta Sebastians.

“Praktizējot YIN jogu tās iedarbību var just katru reizi. Pamazām, pamazām esam spējīgi sajust sava ķermeņa enerģētisko pusi. Kā tā strāda? Vai esam saspringti tieši šodien, šajā mirklī? YIN joga iemāca savienoties pašiem ar savu iekšejo dziednieku,” apgalvo Sebastians.

Nākamais pāra galamērķis ir Londona, kur viņi pasniegs nākamās YIN jogas skolotāju apmācības. Vērojot abus pretimsēdošos cilvēkus, neviloti rodas sajūta, ka jiņ un jaņ tomēr ir īsts. Starp abiem jūtama ļoti liela mijiedarbība. Plūsma. Neredzama saikne, kas savieno jiņ un jaņ – sievieti un vīrieti. Esot šiem cilvēkiem blakus mani pārņem neaprakstāma drošības sajūta. “Laikam tas YIN,” pie sevis nodomāju. Katrā ziņā uzdodot jautājumu, par to, kāds ir viņu priekšstats par latviešiem? Saņemu veco labo, drillējamo atbildi, ko pārsvarā var dzirdēt no iebraucējiem, bet nu tā jau laikam tur ir, ja jau tik daudzi par to runā. “Mums patīk latvieši. Taču līdz viņu uzticībai jātiek, jāpārkāpj pāri barjerai. No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka latvieši ir ļoti kautrīgi un klusi, taču pēc laika viss mainās un viņi kļūst sirsnīgāki un draudzīgāki. Latvieši vēro visus ar piesardzīgu aci, tā es teiktu,” norāda Sebastians.

“Labo sajūtu laboratorijā” Sebastians un Mjurella visas šīs nedēļas garumā pasniegs YIN jogas 2. moduļa apmācības, kas sevī ietver zināšanas par cilvēka ķermenī esošajiem meridiāniem. Oktobris mūsu studijā ir YIN jogas mēnesis. YIN jogas nodarbības “Labo sajūtu laboratorijā” variet baudīt katru dienu no otrdienas līdz pat ceturdienai pulkstens 17:30. Tad jau tiekamies mirklī!

LSL

Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem
Piekrītu