Spēcīgais balanss | Nava Yoga

Spēcīgais balanss

22.09.2017

“Yoga mūsos rada mieru, ne tikai pēc nodarbībām, bet visas dienas garumā,” stāsta “Labo sajūtu laboratorijas” divas ūdenslāsītes DVĪNES Katrīne un Anastasija, kuras ar jogu nodarbojas nu jau trīs gadus. “Labo sajūtu laboratoriju” meitenes ievērojušas instagramā un jogas festivālā, kur meitenes uzunājusi viena no studijas pasniedzējām. “Sapratām, ka šeit ir ļoti forša atmosfēra un zinoši skolotāji, tāpēc nolēmam, ka šī būs īstā vieta priekš mums, kur attīstīt mūsu jogošanas prasmes un rast iekšējo mieru” skaidro Katrīne.

“Ar jogu sākam nodarboties pirms trijiem gadiem. Šis būs jau ceturtais. Pirms atklājām jogu ar fiziskajām aktivitātēm praktiski nenodarbojāmies, taču jutām, ka fiziskā slodze ir nepieciešama. Domājām, ko darīt? Sporta zāle un trenažieri nekad nav bijuši priekš mums, tāpēc joga šķita vispiemērotāka aktivitāte mūsu būtībai. Nodarbību laikā strādājam ar ķermeņa lokanību, pielietojam fizisko spēku, tāpēc joga mūs uzrunāja jau no paša sākuma. Sākām jogot pateicoties mūsu puišiem, kuri mums uzdāvināja jogas studijas abonementu. Beidzot saņēmāmies un izmēģinājām kundalini jogu. Mums ļoti patika, jo nodarbību laikā dziedājām un strādājām ar savu enerģiju un elpošanu,” norāda Katrīne.

Priekš katra cilvēka joga ir kas pavisam cits. Māsas stāsta, ka no sākuma viņas bija gaidījušas, ka joga būs fiziski aktīvāka nodarbe, bet pēc pāris nodarbībām sapratušas, ka jogas nodarbību efekts ir iegūtais miers. “Pēc vairākām jogas nodarbībām sajutām sevī dziļu mieru un labsajūtu. Mājās sākām nodarboties arī ar meditāciju un iedziļinājāmies dzīves garīgajā pusē. Abas sapratām, ka šis iekšējais miers ir tas, kas mūs jogā pievelk. Ļoti bieži pirms koncertiem dienas laikā ieplānojam jogas nodarbību, lai saglabātu iekšējo balansu un neļautos stresam vai panikai,” stāsta Anastasija.

““Labo sajūtu laboratorijā” mēs apmeklējam pasniedzējas Anitas Tauriņas nodarbības, kurās viņa pasniedz pilates apvienojumā ar jogas elementiem, kas nostiprina dziļo muskulatūru. Šo trīs gadu laikā jūtam, ka esam kļuvušas fiziski spēcīgākas un spējam izdarīt daudz vairāk nekā pirms tam. Jo, lai izpildītu dažas asanas ir nepieciešams fizisks spēks, tāpēc abas jūtamies gandarītas, ja paveicam ko tādu, kas iepriekš šķita par grūtu izdarāms. Joga mums palīdz justies spēcīgām ne tikai fiziski, bet arī garīgi. Tā iedarbojas uz visiem cilvēka eksistences plāniem,” apgalvo Katrīne.

Joga ir darbs ar sevi, apzinoties sava prāta un ķermeņa limitus, kas katru dienu mainās esam spējīgi iepazīt sevi no jauna katru dienu. Tas ir kā nebeidzams ceļojums pašam pie sevis, priecīgi stāsta māsas.

This website is using cookies. By continuing to use our site, you agree to our cookie policy.
СОГЛАШАЮСЬ